Користувацький вхід

Ігри добукварного та букварного періоду

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Гра є провідною діяльністю для дітей шес¬тирічного вію. Майже все життя дитини прохо¬дить в ігровій діяльності. Весь урок у дітей цього віку пронизаний грою, але грою не заради розваги, а грою навчальною, що вимагає складних розу¬мових операцій, аналізу і синтезу.
Кількість ігор на уроці повинна бути розумна. Доречно продумати і поетапний їх розподіл: на початку уроку гра повинна допомогти зацікавити, організувати дитину; в середині уроку гра повинна націлити на засвоєння теми; в кінці уроку — може носити пошуковий характер. Але на кожному етапі уроку вона повинна бути цікавою, доступною, включати різні види діяльності учнів. При ор-ганізації гри на уроці важливо продумати і те, в якому темпі вона буде проводитися.
Гра дасть змогу дитині опанувати також основи грамоти. Враховуючи складність звукових спостережень, навчання у добукварний період слід організовувати так, щоб , шестилітки сприймали його в ігровій формі, не перевтом-лювалися, щоб воно не викликало негативних емоцій.
Уся навчально-виховна робота з рідної мови з дітьми-шестилітками повинна грунтуватися на принципі гра-навчання, гра-виховання, оскільки в цьому віці гра для дітей — серйозна діяльність. Заняття, на яких діти ово-лодівають звуковою системою рідної мови, як і інші, пе-ретворюю в цікаві вправи ігрового характеру.

Автор: 

Вчитель початкових класів КЗ " Верхньодніпровська СЗШ №5",
Калуцька Інна Анатоліївна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі