Користувацький вхід

ВИКОРИСТАННЯ КОРЕКЦІЙНО-РОЗВИВАЮЧИХ ІГОР В ЛОГОПЕДИЧНІЙ РОБОТІ З ДІТЬМИ, ЯКІ МАЮТЬ ФОНЕТИКО-ФОНЕМАТИЧНЕ НЕДОРОЗВИНЕННЯ МОВИ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

ВСТУП
Зробити заняття з дітьми цікавим, а не розважальним, ефективним, навчати граючись, а не просто грати - ось ті головні проблеми, які необхідно вирішувати в роботі логопеда з дітьми в дитячому саду.
Гра - один із найважливіших прийомів роботи з дітьми дошкільного віку. Ігровий метод навчання сприяє створенню зацікавленої, невимушеної обстановки, встановлення психологічно адекватної віком ситуації спілкування. В ігровій діяльності розкривається індивідуальність дитини, формуються почуття колективізму і взаєморозуміння, розвиваються творчі здібності дітей.
Гарна, розумна і цікава гра активізує увагу дітей, знімає психологічне і фізичне напруження, забезпечує сприйняття нового матеріалу.
Гра - наш незамінний помічник в навчанні дошкільника. Отже, навчати граючи. Але як конкретно? Як вибрати саму потрібну для даного заняття, для певного його етапу гру? Звичайно, не може бути точного рецепту , де, коли і на скільки хвилин включати ігровий матеріал. Тут важливо одне, щоб ігри допомагали досягти мети. Необхідно продумати поетапний розподіл: на початку заняття гра повинна допомогти організувати, зацікавити дитину, в середині має підвести до засвоєння теми, в кінці заняття може носити пошуковий характер. Але на будь-якому етапі вона повинна бути цікавою, доступною, що включає різні види

Автор: 

Присяжна І.В., вчитель-логопед,
ДНЗ №51 «Золота рибка», м. Красноармійськ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі