Користувацький вхід

Практичні роботи в системі історичної освіти основної школи на прикладі викладання історії інтегрованого курсу в 6 класі

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Практичні роботи в системі історичної освіти основної школи на прикладі викладання історії інтегрованого курсу в шостому класі (з досвіду роботи вчителя історії та правознавства
Новодмитрівського НВК Борисевич Н.М.)
З метою набуття школярами історичними компетентностями окремим структурним складником програми стали спеціально виділені уроки – практичні заняття за окремими, чітко визначеними темами.
Як визначає методист Ю. Малієнко, практичне зайняття х історії – це обов’язковий елемент сучасної програми, який передбачає створення освітніх умов створення освітніх умов для отримання учнями досвіду набуття нових знань основними завданнями практичних робіт є:
- Опрацювання учнями джерельної бази розвиток на цій основі навчально-пізнавальних умінь відповідних компетентностей;
- Формування пізнавальної самостійності учнів у відповідності з цілями, змістом та засобами виконання;
Згідна с тим, що прогностичною функцією практичного заняття – це формування в учнів уміння використовувати набутий інтелектуальній досвід у новій навчальній ситуації . При підготовці до практичного заняття вчитель повинен використовувати історичні джерела(карти, документи, схеми)відповідно віковим та інтелектуальним здібностям учнів.

Автор: 

Борисевич Наталія Миколаївна, учитель історії та правознавства Новодмитрівського НВК Костянтинівського району

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі