Користувацький вхід

Презентація та виступ "Педагогічна взаємодія класного керівника та учнівського колективу у розвитку класного самоврядування"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Учнівське самоврядування — форма організації життєдіяльності колективу учнів, що забезпечує розвиток їхньої самостійності в прийнятті й реалізації рішень для досягнення суспільно значущої мети.
У школі має бути створена обстановка, за якої кожен учень відчуває причетність до розв'язання головних завдань, що стоять перед педагогами й учнями. У зв'язку з цим важливу роль відіграє участь дітей в управлінні своїм колективом. Розвиток самоврядування допомагає їм відчути всю складність соціальних взаємин, сформувати соціальну позицію, визначити свої можливості в реалізації лідерських функцій.
Співпраця педагогів і учнів є важливою умовою розвитку учнівського самоврядування і залежить від мети, поставленої колективом класу. Мета й віра в її досягнення є сполучною ланкою між класним керівником і учнями. Кожна справа має бути проаналізована її учасниками для глибшого осмислення її значення, а також для зміцнення співпраці усередині класу й співпраці з педагогами. Коли учні знають, що їхня праця буде оцінена не тільки класним керівником, але й усіма товаришами, вони намагаються поводитися гідно й виконують завдання старанніше.
Організація класних справ вимагає постійної діяльності учнів і виконання ними різних доручень. Доручення та їх виконання мають дуже велике значення в житті всього колективу. Для того щоб визначити, які доручення будуть виконувати учні в класі, їм слід спочатку визначити сферу застосування своїх сил.

Автор: 

Консевич Людмила Василівна, педагог-організатор Великомежиріцького НВК "Школа І ступеня-гімназія"

Схожі публікації

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі