Користувацький вхід

Як виховувати творчу особистість

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Як виховувати творчу особистість
Чи не кожним батькам хочеться, щоб їхня дитина виросла розумною та творчою особистістю. Тому уже з раннього віку потрібно виховувати у свого чада творче мислення. Як показує досвід педагогів, здібності до творчості можуть бути виховані практично у всіх дітей з нормальним інтелектом. Для цього дуже важливою є підтримка та допомога дорослих – як батьків, так і педагогів. Практично у кожної дитини можна виховати творче мислення .
Творчість вимагає більшої самостійності та незалежності у прийнятті рішень, тому її розвиток дуже корисний для дитини. Та щоб його добре розвинути, потрібно багато часу та терпіння і від дорослих, і від дітей.
Поради батькам:
1. З самого раннього дитинства займайтеся з дитиною. Не купуйте багато іграшок, де потрібно робити все за зразком. Нехай малюк розвиває фантазію і сам здогадається, що потрібно робити або придумає нові правила гри.
2. Набори для дитячої творчості — це відмінні помічники для батьків. Малюйте разом з дитиною, ліпіть, робіть саморобки з природних матеріалів, збирайте з конструктора казкові замки та моделі суперсучасних літаків. Організуйте будинку дитячий ляльковий театр. Зробіть іграшки самі або пошийте для магазинних ляльок незвичайні костюми. Придумайте разом з дитиною свою казку і покажіть друзям і родичам домашнє подання.
3. Коли малюк трохи підросте, починайте залучати його до мистецтва. Ходіть в театри і музеї, слухайте різну музику і обов’язково багато читайте. Читання не тільки розширить словниковий запас дитини, але й допоможе йому розвинути фантазію і стати різнобічно розвиненою людиною.
4. В кожній людині є потенціал і приховані здібності. Придивіться до своєї дитини, визначте, що він любить найбільше і чим захоплюється. Один з дитинства добре малює, в іншого відмінний музичний слух. Ці здібності необхідно розвивати. Запишіть малюка до відповідного гурток чи найміть репетитора.
5. Беріть з собою дитину в поїздки по країні і за кордоном. Подорожі розширюють кругозір, а також наповнюють новими емоціями та враженнями.
6. Не пригнічуйте дитини, не підганяйте його під стандартні рамки і стереотипи. Діти дуже безпосередні і бачать речі під зовсім іншим кутом. Спілкуйтеся з дитиною, дозвольте йому самому визначити коло інтересів і життєвих пріоритетів. Будьте порадником, наставником, другом, але ні в якому разі не диктатором і обмежувачем його мислення.
7. Не можна виростити творчу особистість, не змінивши власний звичний уклад життя. Живіть яскраво і насичено, постійно розвивайтеся і самовдосконалюється. Така атмосфера дуже плідно впливає на розвиток творчої особистості.
8. Почніть з себе .Відпочиньте від повсякденних справ. Згадайте своє дитинство. Зараз
небагато дорослих все також по-дитячому вміють веселитися і пустувати, грати і фантазувати. Покажіть своїй дитині гри свого дитинства, станьте сміливіше в експериментах. Відкиньте убік свої «правила поведінки». Творіть з дитячим ентузіазмом!

Вчитель початкових класів
Вчитель- методист
Лопатньова Тетяна Леонідівна

Автор: 

Лопатньова Тетяна Леонідівна
вчитель початкових класів, вчитель-методист
Снігурівської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №4

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі