Користувацький вхід

Сценарій свята «Сяйво безмежної зірки» (до 25-ї річниці повернення імені Софії Русової на Батьківщину)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Анотація. Сценарій свята спрямований на формування національної самосвідомості учнів шляхом розвиток творчих здібностей .Першочергове завдання патріотичного виховання – зміцнити почуття любові й поваги кожної дитини до найближчих їй людей та сформувати не менш ціннісне ставлення до усталених у суспільстві морально-етичних норм, до Батьківщини, українського народу. Без любові до Батьківщини, готовності примножувати її багатства, оберігати честь і славу, захищати її свободу і незалежність людина не може бути свідомим громадянином і моральною особистістю.За глибоким переконанням С. Русової, школа – «це скарб найкращий для кожного народу, це ключ золотий, що розмикає пута несвідомості, це шлях до волі, до науки, до добробуту. На вселюдному життю тільки той народ і бере перемогу, який має найкращу школу, в якому найбільше є грамотних».
С. Русова переконана, що «школа існує для конкретного народу, повинна бути пройнята його духом, її учні мають виховуватися, вчитися на елементах національної творчості, повинні ознайомитися з світоглядом нації, як він виявився в її народній творчості, в давніх громадських звичаях та установах. Діти повинні добре знати природу рідного краю, історію та літературу рідного народу, знати промисел, працю, професійні нахили і господарські умови життя цього народу і завжди через усе своє навчання свідомо ставитися до своїх національних обов'язків».
Разом з тим, життя вимагає й інших, нових більш складних завдань, зокрема, «знайти найкращі засоби, щоб у сучасних дітей плекати почуття і розуміння необхідності дружніх відносин між народами всього світу», «замість зненависті та страшного національного егоїзму треба виплекати в собі таку людяність, виробити такі дружні взаємні відносини, одного народу до другого, при яких війна стала би неможливим пережитком і поступ міг би скрізь вільно ширитися в умовах забезпеченого всіма народами миру».
Сьогодні, у ХХІ ст., в час, коли відбуваються активні процеси глобалізації, філософсько-освітні погляди С. Русової актуальні, бо суспільство потребує національної єдності, національного згуртування, встановлення тісніших контактів між народами. І лише та нація, та держава, яка згуртує народ, яка на найвищому рівні усвідомить свої національні інтереси і в співпраці, в конкуренції з іншими державами забезпечить реалізацію цих національних інтересів, зможе створити кращі умови для життя громадян тої чи іншої держави.

Автор: 

Ничипоренко Світлана Сергіївна
заступник директора з навчально-виховної роботи
Олешнянської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів ім. С.Ф. Русової Ріпкинського району Чернігівської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі