Користувацький вхід

Останні публікації

Виховна діяльність Корецької загальноосвітньої школи №1 в умовах дослідницько-експериментальної роботи «Школа цінностей»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Проблеми, пов’язані з людськими цінностями, належать до числа найважливіших у будь-якій із наук, в центрі яких перебувають людина і суспільство. Зруйнування ціннісної основи обов’язково приводить до кризи, вихід з якої можливий тільки шляхом набуття нових цінностей. Одним із наслідків краху тоталітарної ідеології є ціннісна криза, поглиблена тим фактором, що місце втрачених цінностей залишилось незаповненим новими ціннісними орієнтаціями. На сучасному етапі реформування життя суспільства висунуто високі вимоги до системи освіти, існує нагальна потреба не тільки ретельної підготовки учнівської молоді, але й розширення світогляду, індивідуального усвідомлення значення загальнолюдських цінностей.
Формування ціннісних орієнтацій школярів є важливим чинником їхнього духовного розвитку. У зв’язку з цим провідного значення у формуванні духовно-моральних цінностей набуває світогляд особистості, на основі якого формується система ціннісних орієнтацій.
У цілому структура ціннісних орієнтацій складається з трьох підсистем:
- емоційна,
- когнітивна,
- діяльнісна.
Фундаментальні духовні цінності – свобода, гуманізм, справедливість – у сучасній школі мають стати домінантою виховного процесу. Найвищою цінністю в сучасних умовах суспільством визнано «освіченість, вихованість, культуру».
Із метою реалізації програми «Основні орієнтири виховання учнів 1-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів», програми національного виховання учнівської молоді Рівненщини на 2008-2020 н.р. педагогічний колектив Корецької ЗОШ №1 у жовтні 2009 року розпочав діяльність в рамках експериментально-дослідницької роботи «Школа цінностей».

Автор: 

Степчина Наталія Петрівна
заступник директора з виховної роботи
Корецької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №1

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі