Користувацький вхід

Методична розробка з виробничого навчання «Нарізання овочів складними формами. Елементи оформлення страв»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Анотація: методична розробка виконана з метою оказання допомоги
майстру виробничого навчання при проведенні уроку за темою «Нарізання овочів складними формами. Елементи оформлення страв» для учнів I-III курсів ПТНЗ за професією «Кухар»
У методичній розробці наведені, інструкційні карти, які доповнені ілюстративним матеріалом, опорні конспекти з ілюстраціями виконання послідовності певної операції виготовлення лебедя із вареного яйця, лілії із червоного перцю, хризантеми із пекінської капусти, хризантеми із цибулі, а також складні та фігурної форми їх нарізання, загальні вимоги безпеки праці та санітарії.
Ця методична розробка є однією з форм занять при організації навчання за додатковими професійними програмами для учнів ПТНЗ, а також при організації профорієнтаційної діяльності в освітньому комплексі. Зміст майстер-класу спрямовано на демонстрацію нових методів і технологій, прийнятих на сучасних підприємствах індустрії харчування, трансляцію передового досвіду роботи та актуалізацію професійної діяльності в галузі індустрії харчування. Цілі: формувати уявлення учнів про професійної діяльності в галузі індустрії харчування;
- надати можливість проявити індивідуальні творчі здібності і таланти учнів ПТНЗ ,в тому числі, набути первинні практичні вміння в області сучасних технологій з карвінгу;
- сприяти професійному самовизначенню учнів та свідомого вибору майбутньої професійної діяльності.
Урок виробничого навчання – організаційна форма, яка забезпечує розв’язання єдиного дидактичного завдання всією групою учнів в однакових навчально-виробничих умовах.

Основна мета виробничого навчання в «операційний період» – навчити учнів правильно і якісно виконувати основні трудові прийоми і їх сполучення, що становлять операцію, а також поєднувати вивчені операції в конкретному технологічному процесі. Значної уваги потребує забезпечення навичок швидкої дії і точності, які формуються, а також уміння планувати працю.
Метою даної методичної розробки є бажання автора підвищити свою педагогічну майстерність і поділитися ним з колегами.

Автор: 

Білякова Тетяна Анатоліївна
майстер виробничого навчання
Світловодського професійно-технічного училища №5

Додайте файл з матеріалом до Вашої публікації.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі