Користувацький вхід

"Осіння подорож"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Контрольне заняття
середня група
Тема: «Осіння подорож»

Вихователь: Макаревич О.О.

Мета: узагальнити та закріпити знання про характерні ознаки осені, назви перелітних та зимуючих птахів, назви дерев, вміння розрізняти листя різних дерев. Продовжувати вчити рахувати в межах 5, розрізняти і називати цифри,співвідносити число з цифрою, орієнтуватись на площині, називати геометричні фігури. Закріпити вміння малювати предмети округлої та трикутної форми. Розвивати мислення, увагу, пам'ять, естетичний смак. Прищеплювати любов до природи. Виховувати зосередженість, наполегливість, охайність.
Матеріал: Лісовичок, листя (кленове, березове, дубове), зображення зимуючих і перелітних птахів, картки з цифрами, геометричні фігури, схема для складання описової розповіді, фарби, пензлі, папір, склянки.
Хід заняття
Діти утворюють коло, беруться за руки. Психогімнастика «Я і природа»
- Добрий день, сонечко!
- Добрий день, земленько!
- Добрий день, водичко!
- Добрий день, вітерець!
Діти, сьогодні до нас у гості прийшов Лісовичок. Він живе в лісі і знає у кого білченя навчилось стрибати по деревах, яка нова пташка прилетіла, де які гриби ростуть. Йому подобається коли до лісу приходять люди. Він допомагає їм знаходити великі галявини грибів. Та ось Лісовикові стало сумно і він вирішив прийти до нас у гості, щоб пограти з нами. Він хоче загадати вам загадку:
Голі поля, мокне земля,
Дощ поливає, коли це буває?
Гра «Назви ознаки осені». Наш гість в лісі назбирав багато осіннього листя, і пропонує з ним пограти. Д\г « З якого дерева листок?» Звучить аудіозапис «Голоси птахів в природі». Хто це співає? Що відбулося з ними з приходом осені? Хто залишається зимувати? Як допомагати пташкам взимку?
Д\г «Якої пташки не стало?» Якої пташки не стало? Чому? Діти складають опис пташки за схемою. Фізкультхвилинка. Діти стають колом, вихователь показує зображення лісу, подвір’я. Діти за допомогою рухів показують, які тварини там живуть. Наш гість у своєму мішечку приніс ще багато ігор. Д\г «Знайди цифру» (діти знаходять картки з цифрами, називають її, знаходять відповідну кількість предметів). У Лісовичка в мішечку є ще щось цікаве. Діти дістають і називають геометричні фігури. Викладання на аркуші геометричних фігур (слуховий диктант).

Лісовичку вже час повертатись до лісу, давайте ми для лісових звірят намалюємо осінні гостинці. Діти малюють яблучко і грушу. Якої вони форми, кольору? Які фарби вам потрібні?
Підсумок
Лісовичку дуже сподобалось, він задоволений. А що сподобалось вам? Що було важко?

Автор: 

Макаревич Олена Олександрівна , вихователь ДНЗ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі