Користувацький вхід

Церкви і монастирі Черкащини

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

« Мотронинський Троїцький монастир(заснований у др. пол.XVIст.)з самого свого початку був розміщений в урочищі Холодний Яр на давньому скіфському городищі між великими валами,і, очевидно, попри всі негаразди і нещастя, відновлювався на давньому місці в лісах Мотронинських.»
«Український народ з давніх давен був глибоко релігійним. Споконвіку для здійснення релігійних обрядів люди будували спеціальні споруди – храми, церкви, собори.»
«За допомогою жителів-старожилів села та архівних, історичних матеріалів і документів було встановлено імена всіх священиків від року побудови Церква ікони Казанської Божої Матері (1883р) .»
Актуальність роботи полягає в тому, що в умовах сучасного швидкого ритму життя, психологічного тиску на людину потрібно повертати втрачену за радянських часів релігійність; збереження та відновлення культуро-релігійних споруд має цьому сприяти; знати історію своєї церкви важливо.
Метою наукової роботи є дослідження православних монастирів та храмів у різні періоди історії сучасної Черкащини. Для виконання мети дослідження виконувались такі основні завдання:
− виявлення та опрацювання першоджерел про монастирі та церкви сучасної Черкащини до 1917 року.
− Аналіз першоджерел та визначення ролі культуво-релігійних споруд у пострадянському суспільстві.
− Визначення наслідків руйнування радянською владою осередків культури та освіти.
− Привернути увагу якомога більшої кількості людей до питання значення та ролі релігії у житті суспільства.
Предметом дослідження є релігійне життя на території сучасної Черкащини до 1917 року та в пострадянський період, об’єктами дослідження стали Церква ікони Казанської Божої Матері, Мотронинський Троїцький жіночий монастир.

Автор: 

Шевченко Людмила Григорівна

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі