Користувацький вхід

Раціональні вирази (вправи на встановлення відповідності, 8 клас)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У роботі здійснено аналіз тестових завдань з математики, та створена підбірка тестових завдань на встановлення відповідностей з алгебри для учнів 8 класу за темою «Раціональні вирази»
Серед основних форм контролю знань школярів (попередній, тематичний, підсумковий) особливе місце займає поточний контроль, мета якого – відстежувати перебіг процесу навчання, отримувати інформацію про відповідність навчальних досягнень учнів вимогам чинної програми. Таке поточне оцінювання здійснюється майже на кожному уроці у формі усного опитування, різноманітних математичних диктантів, творчих завдань тощо. Але якщо зовнішнє незалежне оцінювання здійснюється у формі тестування, то доцільно поряд із традиційними методами і формами перевірки знань використовувати
тестові форми контролю.
Тестові завдання дозволяють за короткий час перевірити великий об’єм вивченого матеріалу, швидко діагностувати оволодіння учнями основного рівня підготовки з окремих тем, а також курсу в цілому.
Тести містять завдання, які дозволяють перевірити рівень логічного, проблемного, критичного, комбінаторного, візуального мислення учнів і здійснити контроль за рівнем їх навчальних досягнень. Наявність у тестах завдань, що органічно
пов’язують теоретичний матеріал і різноманітні задачі, дозволяє перевірити не лише оволодіння учнями техніки обчислень, але й їх уміння думати, що власне і є основною метою навчання математики в школі.
Одним із видів тестових завдань є завдання на встановлення відповідності (логічних пар) між елементами двох списків
Використання таких завдань доцільне у разі тестування умінь та знань правильної послідовності дій (нормативної діяльності), алгоритмів діяльності, послідовностей, технологічних прийомів тощо. Можливе також їх використання при тестуванні знань загальноприйнятих формулювань визначень, правил, законів. Такі тестові завдання використовують, як правило, у вигляді уявної моделі послідовних дій, етапів, уявного тренажера тощо.

Автор: 

Антонова Світлана В’ячеславівна
вчитель математики
Черкаської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №32 Черкаської міської ради Черкаської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі