Користувацький вхід

Здоров’язберігаючі технології як засіб формування мовленнєвої компетентності дошкільнят з вадами мови

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Використання здоров'язберігаючих технологій в діяльності логопеда стають перспективним засобом корекційно-розвиваючої роботи з дітьми, що мають порушення мовлення. Ці методи роботи належать до числа ефективних засобів корекції, все частіше застосовуваних в спеціальній педагогіці та допомагають досягненню максимально можливих успіхів у подоланні не тільки мовних труднощів, але і загального оздоровлення дітей молодшого шкільного віку. На тлі комплексної логопедичної допомоги здоров'езберігаючи технології, не вимагаючи особливих зусиль, оптимізують процес корекції мовлення дітей-логопатов і сприяють оздоровленню всього організму дитини. Ефект їх застосування залежить від професійної компетенції педагога, вміння використовувати нові можливості, включати дієві методи в систему корекційно-розвивального процесу, створюючи психофізіологічний комфорт дітям під час занять, що передбачає «ситуацію впевненості у своїх силах. Крім того, альтернативні методи і прийоми допомагають організовувати заняття цікавішими та різноманітнішими. Таким чином, використання у роботі з дітьми з вадами мови здоров'язберігаючих технологій дозволяє запобігати формуванню перевтоми, зберігаючи і відновлюючи психічну та емоційну рівновагу дітей, а так само створювати умови для ефективного вирішення логокорекційних завдань.

Автор: 

Давидова ірина Володимирівна, вчитель-логопед дошкільного навчального закладу ясла-садка комбінованого типу №34 "Дельфін" Дружківської міської ради Донецької області

Джерело: 

• Камінська Л.І., Никифорова Т.В. Помічник учителя-логопеда центру соціально-психологічної та педагогічної допомоги. Методичний посібник - М: Поліграф сервіс, 1999.
• Каралашвили Е.А. Фізкультурна хвилинка. Динамічні вправи. - М: ТЦ «Сфера», 2007. - 128 с.
• Краузе О.М. Логопедичний масаж і артикуляційна гімнастика. - СПб.: Корона, 2004. - 78 с.
• Узорова О.В., Нефедова Е.А. Фізкультурні хвилинки. - М: ТОВ «Вид-во Астрель», ТОВ «Видавництво АСТ», ЗАТ НВП «Єрмак», 2006. - 96 с.
• Филичева Т.Б., Чевелева Н.А., Чиркіна Г.В. Основи логопедії. - М: Просвітництво, 1989. - 223 с.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі