Користувацький вхід

Навчальна програма гуртка "Світ гобелену"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Сьогодні гобелен, історія якого налічує понад триста років, традиційний і оновлений, знову стає модним і актуальним елементом повсякденного життя. Також гобелени стали доступніші — це красиво, модно, затишно, хоча не перестали вважатися предметом розкоші. Аксесуари з гобелена стали виробляти не так давно. Сфера вживання цього унікального витвору декоративно-прикладного мистецтва досить широка: картини-панно, покривала, подушки, скатерті, чохли для стільців, сумки.
Розвиваючись паралельно з народним килимом, гобелен увібрав його стилістику, образність, мотиви. Своєю чергою поява гобеленового мистецтва вплинула на народне килимарство, викликавши появу творів, що поєднують характерні риси народного килима і гобелена.
Виховання дітей на кращих традиціях українського мистецтва шляхом безпосереднього залучення до творчої праці є тією основою, на якій базуються міцні етичні ідеали, світогляд, норми та правила поведінки вихованців.

Автор: 

Біла Юліана Ігорівна – керівник гуртка «Світ гобелену» комунального позашкільного навального закладу «Палац дитячої та юнацької творчості Центрально-Міського району» Криворізької міської ради. Народний майстер Національної спілки майстрів народного мистецтва України. Член Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі