Користувацький вхід

Позанавчальний захід «Диво-країна Сінгапур» (в рамках інформаційно-просвітницького проекту «Smart City»)

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Учні Львівського вищого професійного художнього училища під час навчання осягають не лише добру фахову підготовку, а й серйозну школу громадянської зрілості. Окрім навчання, учні освітнього закладу ходять на екскурсії, беруть активну участь у позанавчальних заходах як у стінах закладу, так і по різних локаціях нашого міста, зокрема в майстер-класах та інших різноманітних проектах.
Метою заходу є ознайомлення учнів з азійським містом-державою Сінгапуром – найбільш «розумним містом» світу та творцем «Сінгапурського дива» - прем’єр-міністром Лі Куан Ю.
Обсерваторія Smart City Центру світової конкурентоспроможності IMD у 2019 р. провела дослідження під час якого виокремили топ-100 (фактично 102) найбільш «розумних міст» світу (враховувався рівень охорони здоров’я і безпеки, мобільність та громадська активність). За цим рейтингом Сінгапур займає перше місце, 43 місце – Шенчжень, 48 місце – Барселона, Київ перебуває на 92-ій позиції.
Впродовж вересня 2020 р. в ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище» в рамках інформаційно-просвітницького проекту «Smart City», зокрема І-го його етапу проведено позанавчальні заходи «Диво-країна Сінгапур». Але все по порядку.
Інформаційно-просвітницький проект «Smart City» у навчальному закладі реалізується у декілька етапів, зокрема:
- І етап – «Сінгапур – диво країна»;
- ІІ етап – «Розумне місто: Гамбург, Шеньчжень, Барселона»;
- ІІІ етап – «В Норвегії можна жити недорого»;
- IV етап – підведення підсумків, бесіда-обговорення проведених заходів.
Впродовж кожного етапу учні підбирають інформаційні матеріали та відео до запропонованої теми, працюють в команді над розробкою презентацій. Це можуть бути усні виступи, демонстрація відео матеріалів та коментарі до них, підбір питань, які вмотивують молодь до бесід, обговорення, дискусій. Виконання учнями творчих робіт до заданої теми, зокрема картини, кросворди, плакати …, що є складовими інформаційних стендів з даної теми. У фіналі учні обговорюють, аналізують позитивні економічні реформи «розумних міст» і стараються провести паралель з Україною. Відтак, акцентують увагу на основних проблемах економіки України на їх (учнів) думку та їх вирішенню, доходять згоди щодо раціонального використання ресурсів, якими забезпечена Україна і погоджуються з тим, що потрібно дотримуватись дисципліни, працювати і вчитися, вчитися …

Автор: 

Сокіл Любов Степанівна
викладач економіки
Турчиняк Наталія Володимирівна
викладач географії
Михайловська Галина Ярославівна
викладач англійської мови
Гірняк Марія Мар’янівна
викладач художніх дисциплін
ДНЗ «Львівське вище професійне художнє училище»

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі