Користувацький вхід

Формування математичної компетентності здобувачів освіти

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Навчання математики робить певний внесок у формування ключових компетентностей, які можуть формуватися відразу засобами усіх навчальних предметів. У навчальній програмі з математики виокремлено наскрізні лінії ключових компетентностей, такі як «Екологічна безпека й сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість і фінансова грамотність».
Тому одним і своїх завдань в даному плані я вважаю – формування у школярів вміння вчитися, ініціативність, громадянських та патріотичних якостей, здорового способу життя, екологічної грамотності, для цього я підібрала цикл цікавих задач різної тематики.
Розв’язуючи задачі, які стосуються екологічних проблем, працюю над формуванням екологічно грамотної особистості, вихованням відчуття відповідальності за навколишнє середовище, бажання опікуватися проблемами захисту природи. Цю проблему реалізуємо разом з учнями через розв’язування задач з реальними даними про використання природних ресурсів, їх збереження та примноження.
З наскрізною лінією "Громадчянська відповідальність" пов’язані, наприклад, задачі правового змісту, процентні обчислення, елементи статистики, що дозволяють учням зрозуміти значення кількісних показників при характеристиці суспільства і його розвитку. Одним із засобів формування здоров’язбережувальної компетентності школярів є проведення нестандартних уроків, розв’язування задач відповідного змісту. Для формування в учнів фінансової обізнаності та розвитку фінансової грамотності в процесі навчання математики розв’язуємо задачі на вартість товару, на сімейний бюджет, на банківську справу, на податки, на страхування, тощо.

Автор: 

Омеляненко Тетяна Михайлівна, учитель математики КЗ "ОГУЛЬЦІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ШКОЛА І-ІІІ СТУПЕНІВ ВАЛКІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі