Користувацький вхід

Соціалізація дітей дошкільного віку в умовах воєнного стану

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У сучасному світі, де війна стає неодмінною частиною реальності, тисячі сімей стикаються з величезною кількістю викликів, серед яких: безпритульність, екстремальними умовами, втрати близьких, що змінюють їх звичне життя назавжди. На жаль, серед найбільш вразливих груп населення, які потерпають від цих негараздів, є діти дошкільного віку. Для них переходи зі звичного життя до нового середовища стають неабияким випробуванням, яке вимагає особливої уваги, турботи та професійної підтримки.
Однією з найважливіших сфер, яка впливає на життя маленьких переміщених осіб, є доступ до якісної дошкільної освіти. Заселення в нових районах, зміна соціального середовища та втрата рідного дому можуть призвести до стресу, незручностей та адаптаційних труднощів у дітей. Саме тому розуміння та вивчення процесу адаптації цієї особливої групи дітей до нового закладу дошкільної освіти набуває великого значення.
Адаптація є невід’ємним елементом у процесі формування особистості дитини. Для того, щоб дитина ефективно адаптувалася до нового ЗДО, мають бути створені необхідні умови: захист прав, формування та визначення навчально-творчого потенціалу дітей, реалізація індивідуального підходу, створення доброзичливої атмосфери. Педагоги повинні мінімізувати шкідливий вплив суспільства на дітей шляхом створення безпечного та комфортного освітнього середовища.

Автор: 

Зінов'єва Тетяна Сергіївна
вихователь-методист
КЗДО № 272 КМР

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі