Користувацький вхід

Використання методу проектів на уроках географії

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У ХХ ст. цивілізація почала перехід на новий, якісно відмінний рівень розвитку – рівень постіндустріального , інформаційного суспільства, провідна роль у якому буде належати новій людині. На сьогодні однією із найперспективніших освітніх технологій є метод проектів, який дозволяє , використовуючи найменші затрати ресурсів, створити в навчальному процесі умови діяльності, максимально наближені до реальних.
Метод проектів передбачає поєднання технології створення освітніх ситуацій , у яких учень ставить та розв’язує власні задачі, з технологією супроводу самостійної діяльності учня. Порівняно з іншими педагогічними технологіями він має низку суттєвих переваг.
Як один із можливих варіантів організації спільної роботи вчителя та учнів на уроці географії я пропоную до розгляду проект « Карта – геніальний винахід людства». Проект призначається для вивчення теоретичного матеріалу та проведення практичних робіт у розділі «Земля на плані та карті» з курсу « Загальна географія» у 6 класі. Під час роботи над проектом учні будуть працювати з різними джерелами географічних знань, порівнюватимуть їхні інформаційні можливості, аналітичним шляхом визначатимуть найефективніший серед них. А також ознайомляться з головним об’єктом дослідження, оволодіють елементарними навичками картографічної грамотності та культури, набуватимуть навчально-пізнавальної і комунікативної компетенції. Додатково вони матимуть можливість застосувати і вдосконалити свої знання та вміння з математики, інформатики, мови, літератури, історії та само реалізуватися як особистість.

Автор: 

Дарій Валентина Сергіївна, вчитель географії Старобільської гімназії Старобільської районної ради Луганської області

Дякую вчителю географії за змістовну розповідь по використанню проектної технології навчання та створенню проектів! Чудово!

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі