Користувацький вхід

Використання методу проектів на уроках англійської мови як один із шляхів формування комунікативної компетенції учнів

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

Використання методу проектів на уроках англійської мови як один з шляхів формування комунікативної компетентності учня
Проект — це ідеальний засіб навчання, виховання та розвитку креативності учнів. Проектна діяльність допомагає всім дітям продуктивно співпрацювати, творчо використовувати знання англійської мови. Адже її завдання базується не на вивченні навчальних тем, головних текстів, а на обговоренні актуальних проблем. Це чудова можливість для школярів зі слабкими мовними навичками проявити нелінгвістичні здібності.
Здійснення проекту — найвдаліший метод розвитку креативності учнів, найефективніша, на мій погляд, форма залучення до дослідної, пошукової роботи, можливість спонукати до експерименту, знаходження нових шляхів розв’язання тих чи інших питань.
Мета проектної роботи — дати кожній дитині можливість якнайкраще проявити себе: продемонструвати свої творчі здібності, використовуючи при цьому набуті знання й навички з лексики, граматики тощо, поділитися життєвим досвідом, розкрити в собі й своїх друзях нові таланти, позбутися багатьох комплексів, мати на все свій погляд і не боятися його обгрунтовувати, а також навчитися слухати думки інших і поважати чужі переконання. До цієї роботи я залучаю всіх учнів, незважаючи на їхній рівень знань, бо тут головним є сам процес роботи.
Проектна діяльність дає змогу дітям виступати в ролі авторів, творців, підвищує їхній творчий потенціал, розширює загальний світогляд, підвищує рівень практичного володіння англійською мовою, розвиває навички самостійної діяльності, забезпечує високу мотивацію та має загальноосвітню цінність. Адже учні пишуть і говорять про себе та своїх інтереси, свою сім’ю, дім чи уподобання. З одного боку, ця робота вимагає інтерактивних знань, тобто знань із різних предметів, з іншого — розвиває ініціативність, незалежність, самостійність, уяву, дослідницькі навички, здатність працювати індивідуально і в групі.
Метод проектів — це технологія реалізації діяльності зорієнтованого підходу, в основі якого лежить система навчання, за якої учні здобувають знання й уміння в процесі планування й виконання поступово ускладнювальних практичних завдань-проектів.
Метод проектів створює умови, за яких учень може самостійно здобути знання чи застосовувати здобуті раніше, причому замість репродуктивних в основному виконуються пошукові та дослідницькі дії. Основний акцент робиться на творчий розвиток особистості. Учень повинен не тільки засвоїти здобуті знання й уміння, а й навчитися ії практично застосовувати.
Метод проектів, орієнтований на творчу самореалізацію особистості, яка розвивається в процесі навчання, сприяє самостійному виробленню інтелектуальних, спеціальних та загальнокультурних знань і вмінь дітей, розвитку, їхньої ініціативи, навичок роботи в колективі, логічного мислення. У процесі проектної діяльності учні навчаються виокремлювати проблеми й приймати виважені рішення, одержувати й використовувати інформацію, планувати свою діяльність та розвивати комунікативні навички.
Його переваги — можливість формувати під час проектної діяльності пізнавальні навички, уміння самостійно конструювати знання та орієнтуватися в інформаційному просторі, розвиток критичного мислення та мисленнєвих навичок високого рівня.

Автор: 

Посмашная Юлія Вікторівна
вчитель англійської мови
комунального закладу «Нікопольська середня загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів №20»

Для отримання сертифікату Ви повинні поставити галку навпроти пункту "Погоджуюсь з правилами. Підтверджую своє авторство на матеріал".
Замовлення сертифіката (докладна інструкція): http://metodportal.com/node/2277

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі