Користувацький вхід

Віктимна поведінка як психологічна проблема

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

В Україні від психологічного чи фізичного насильства в сім’ї страждає майже 60% дітей у віці від 2 до 14 років. Такі попередні результатами дослідження озвучила голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо на міжнародній конференції «Надання допомоги постраждалим від насильства».
Можна виділити два аспекти цих наслідків: шкода для самої дитини та в подальшому для суспільства.
Діти, які пережили будь-який вид насильства, відчувають труднощі соціалізації: у них порушені зв'язки з дорослими, немає відповідних навичок спілкування з однолітками, вони не володіють достатнім рівнем знань та ерудицією, щоб завоювати авторитет у школі та інше. Тому рішення своїх проблем вони часто знаходять у кримінальному, асоціальному середовищі, що нерідко пов'язане з формуванням пристрасті до алкоголю, наркотиків, вони починають красти та здійснювати інші протиправні дії.
Суспільні втрати в результаті насильства над дітьми – це перш за все втрата людських життів в результаті вбивств дітей та підлітків або їх самогубств, а також втрата продуктивних членів суспільства внаслідок порушень психічного та фізичного здоров'я, низького освітнього і професійного рівня, кримінальної поведінки жертв насильства. Це втрата батьків у майбутньому, здатних виховувати здорових у фізичному та моральному відношенні дітей. В результаті чого, це відтворення жорстокості в сучасній державі, оскільки колишні жертви самі часто стають злочинцями.

Автор: 

Волошина Олена Володимирівна
практичний психолог
Волноваської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 6 Волноваської районної ради Донецької області

Джерело: 

ВИПУСКНА КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі