Користувацький вхід

Створення ефективної фізкультурно-оздоровчої системи

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

У процесі плавання створюються сприятливі умови для виправлення порушень постави і деформацій хребта. Це дозволило розробити спеціальний напрям - лікувальне плавання. Воно спрямоване на корекцію деформацій хребта і грудної клітки, поліпшення постави, формування правильного дихання, підвищення тонусу м'язів - розгиначів хребта, черевного преса, а також поліпшення діяльності серцево-судинної системи.
Лікувальне плавання також вирішує завдання загартовування організму, зміцнення загального фізичного стану.
Заняття плаванням сприяють утвердженню себе як особистості. Раніше боявся води дитина, долаючи підсвідоме прагнення до самозбереження, долучається до активних дій у воді і набуває впевненість у своїх силах. Необхідність створення даної програми викликана тим, що практично здорові діти сьогодні складають 1-5% від усього дитячого населення. Кількість дітей з порушенням постави постійно зростає. Збільшується частота виявлення різних форм сколіозу. Цифри «кричать ...», але чують і розуміють це тільки на жаль, лише фахівці та батьки зацікавлені у вихованні здорової дитини.
Слабкий фізичний розвиток дитини веде до порушень постави, а порушення постави ускладнює роботу внутрішніх органів, що призводить до подальшого погіршення фізичного розвитку. У такій порочній коло потрапляють багато дітей. Розірвати його можна, тільки забезпечивши правильне фізичне виховання і адекватний руховий режим для конкретної дитини.

Автор: 

Сіряченко Ірина Іванівна, тренер-викладач з плавання, Навчально-виховний комплекс "Загальноосвітній навчальний заклад-дошкільний навчальний заклад" № 36

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі