Користувацький вхід

Курсова робота «Удосконалення технології рибного фаршу для виробів функціонального призначення»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Питанням щодо покращення харчування людини приділяється особливе значення в усіх розвинутих країнах, в тому числі і в Україні. При цьому склалися певні тенденції та пріоритети, до яких входить розширення асортименту харчової продукції, підвищення її харчової цінності, покращення якості, смакових характеристик продуктів харчування, впровадження конкурентноспроможних та економічно доцільних технологій з врахуванням раціонального використання як основної сировини, так і продуктів її переробки.
Завдяки високій харчовій біологічній цінності і смаковим якостям риба широко застосовується в щоденному раціоні людини, а також в дитячому і дієтичному харчуванні. За статистичними даними щорічний попит на ринку живої риби постійно зростає, наприклад, у Києві - понад 20% на рік.
За харчовою цінністю м'ясо риби не поступається м'ясу свійських тварин, а за багатьма показниками навіть перевершує його. Риба особливо морського і океанічного походження містить протеїну більше, ніж м'ясо ссавців. Білок риби характеризується високою засвоюваністю і за швидкістю перетравлювання рибні і молочні продукти ідентичні, посідають перше місце. .
На даний час значна частина рибних господарств розформована і риба на внутрішній ринок основним чином постачається з-за кордону. Риба як правило постачається у замороженому вигляді. Недостатній асортиментний склад рибної продукції та морепродуктів, високі ціни на сировину змушують виробників постійно вдосконалювати технологію рибних продуктів.
Мета роботи – дослідити технологічні характеристики рослинної сировини для створення технології рибних напівфабрикатів функціонального призначення, що дозволить розширити асортимент рибної продукції та значно зменшити їх собівартість.

Автор: 

Тетерська Оксана Анатоліївна,
майстер виробничого навчання,
ДПТНЗ "Бородянський професійний аграрний ліцей"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі