Користувацький вхід

На допомогу Зайчикові

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Конспект заняття з математики в молодшій групі.

"На допомогу Зайчикові"

Програмне зміст:

Закріплювати вміння називати і співвідносити основні кольори (червоний, синій, зелений, жовтий).

Уточнювати знання про величину (великий, середній, малий).

Продовжувати вчити розрізняти і називати геометричні фігури (коло, квадрат).

Сприяти правильному сприйняттю зв'язки між частиною і цілим;

Виховувати позновательной інтерес, бажання допомогти.

Матеріали:

Іграшка-заєць, зображення ведмедів з казки "Маша і ведмеді", миші, трьох чашок різного розміру. Метелики і квіти з картону різного кольору за кількістю дітей. Будиночок, розрізаний на 4 частини. Чотири картонні спідниці з "дірками" різного розміру і форми, Нобору геометричних фігур. Аудіозапис мелодії, підходящою для пурхання метеликів.

Хід заняття:

Вихователь: "Хлопці, сьогодні до нас у гості пріскокал зайка. Давайте привітаємось з Зайченко." Діти вітаються. "Він мені розповів, що вийшов погуляти з будинку по лісі і заблукав. Подивіться який він грусно. Зайка просить вас допомогти йому-знайти свій будиночок. Допоможемо зайчику? Скажіть хлопці, а хто ще живе у лісі? (Відповіді дітей.) Правильно, і лисиця, і вовк, і ведмідь. Але лисицю і вовка він боїться, а з ведмедем дружить. Ось у нього ми і дізнаємося куди зайчику треба йти, щоб потрапити додому. "

Вихователь звертає увагу дітей на робочу панель, зображення ведмедів. "А скільки тут живе ведмедів? (Діти вважають разом до 3-х) А які вони за розміром? Правильно-тато великий ведмідь, мама-середній, а Мішутка-маленький. Подивіться-но: вони зібралися попити чай, а каму яка чашка -не розібралися. Допоможемо їм? " Трьом дітям пропонується по черзі співвіднести за розміром чашки з ведмедями, проговарвая дії. За вашу допомогу ведмеді дадуть зайцеві подсказочку куди йти далі (частина розрізаної картинки).

"А йти йому треба на чарівну галявину. На цій галявині ніколи не буває зими, завжди літо. Там пурхають метелики. І ми з вами допоможемо метеликам знайти свої квіточки". Дітям лунають метелики. Педагог звертає увагу на те, що вони різного кольору. Під музику "метелики" пурхають і повинні сісти на квіточку того ж кольору. За виконання завдання метелики дають другу частину розрізаної картинки і підказують зайцеві, що треба йти до найбільшої їли в лісі.

Діти сідають на килимок перед робочою панеллю. На неї прикріплена ялина із запискою:

Хвіст довгий, але сама крихта,

Живе в нірці, боїться кішки.

(Мишка)

4. За відгадування загадки діти отримують ще одну частину розрізаної картинки. З'являється мишка і обьясняет дітям, що її спіднички зовсім продірявилися. На них дірки. Просить допомогти дітей поставити латки. Діти по одному виходять до робочої панелі і вибирають з набору геометричних фігур підходить за кольором, формою і величиною-прикріплюють до спідниці. Мишка дякує і дає ще одну-останню частину розрізаної картинки.

5. Вихователь: "Хлопці, давайте подивимося, що вийде у нас з підказок. Допоможіть мені зібрати картинку." Діти збирають-виходить будиночок. "Дак от же він-будиночок зайчіка.Какіе ми молдци з вами. Допомогли зайчику додому повернутися." Зайчик дякує хлопців і прощається.

6. Підводяться підсумки заняття. Розмова з дітьми.

Автор: 

Аксьонова Людмила Михайлівна
вихователь ЗДО № 5
м. Первомайськ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі