Користувацький вхід

КОНСПЕКТ ЗАНЯТТЯ З ЛОГІКО_МАТЕМАТИЧНИХ УЯВЛЕНЬ У ДРУГІЙ МОЛОДШІЙ ГРУПІ.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

КОНСПЕКТ ЗАНЯТТЯ З ЛОГІКО_МАТЕМАТИЧНИХ УЯВЛЕНЬ У ДРУГІЙ МОЛОДШІЙ ГРУПІ.
Тема: «Хто в будиночку живе?»
Мета: продовжувати вчити дітей розуміти і відповідати на запитання «скільки?», вирази «скільки»-«стільки», «порівну», «більше», «менше», поняття «один», «багато». Формувати поняття про рівність і нерівність груп предметів, розвивати вміння розрізняти предмети за величиною та формою, шляхом прикладання, обстежувати геометричну форму. Закріплювати знання про частини доби (ранок, день, вечір, ніч.), вміння орієнтуватися у часі; розвивати інтерес до пізнавальної діяльності.
Матеріал: велике зображення будиночка з вікнами різної форми; зображення півника, зайчика, іжачка; сонечка; смужки паперу жовтого кольору (довгі та короткі); морквинки (5шт.); грибочки (4шт.) на кожну дитину; геометричні фігури: круг, квадрат, трикутник.
Хід заняття.
1 Організація дітей на заняття.
-Малята, подивіться, який гарний будиночок!
-А хто в ньому живе, ви дізнаєтеся, коли відгадаєте загадку.
Хто це пісеньку таку співа: «Ку-ку-рі-ку!»
Це наш Петя-півничок
Це він будить так діток,
Щоб вставали, не проспали
Поспішали у садок.
-Так , малята, в цьому будиночку живе півник. Але півник живе не один. Разом з ним в будиночку мешкає котик. Кожного ранку котик ходить до лісу, збирає ягоди, гриби. А півник залишається вдома. У нього є своя улюблена кімната з гарним віконечком. Ви помітили, що в цьому гарному будиночку віконечка не прості, вони всі різні (різного кольору та форми). Півник має віконечко буз кутів. Якої форми віконечко у нашого півника? (Круглої). А знаєте чому півник вибрав собі таке віконечко? Бо воно схоже на сонечко. Півник вранці прокидається і голосно співає нам свою пісеньку. Яку рісеньку співає нам півник? І у небі з являється сонечко, і всі дітки збираються у дитячий садок. Коли це буває? Яка це частина доби? А що ми робимо вранці?
-Скільки сонечок на небі?
_Чи буває їх на небі багато?
-Подивіться, малята, наше сонечко чомусь сумне. Як ви думаєте, чому воно засумувало? (У нього немає промінчиків).
-У вас є ось такі смужки. Якого вони кольору?
-Як ви думаєте, чи схожі ці смужки на сонячні промінчики?
-Сонечко хоче, щоб у нього були довгі промінчики.
-Подивіться уважно, як потрібно вибрати довшу смужечку. Накладаємо одну смужку на другу так, щоб їхні кути співпали. Я бачу, що ось ця смужка в мене довша, а ось ця-коротша. Діти, виберіть довшу смужку і подаруйте їх сонечку.
-Подивіться на наше сонечко. Яке воно стало? Скільки промінців у сонечка? (Багато). Якого кольору промінчики? (Жовтого).
-Та не тільки ми з вами почули пісеньку півника, а ще хтось. Ось послухайте загадку.
В нього гарний піджачок,
Зшитий він із голочок.
І збирає на голки
Груші, яблука й сливки.
-Хто це?
-Так, це їжачок.
-Скільки в нього голочок? (Багато).
-Їжачку дуже сподобався будиночок півника та котика. І він вибрав собі кімнату ось з таким віконечком. (квадратне). Їжачок просить півника, щоб пустив його в будиночок жити, але півник пустить їжачка в будиночок тільки тоді, коли дітки скажуть, як а це геометрична фігура, яку вибрав їжачок.
-А тим часом сонечко піднялося високо в небі, настав день.
-Що ми з вами робимо вдень?
-Давайте, малята, з вами трохи відпочинемо і виконаємо фізкультхвилинку.
Щось не хочеться сидіти,
Треба трохи відпочити.
Руки вгору, руки вниз,
На сусіда подивись.
Плигніть, дітки, кілька раз
За роботу, все гаразд!
-Малята, мені здається, хтось плаче?
-Так, це ж зайчик. Зайчику, чому ти плачеш?
-Зайчи мені сказав, що його вигнала з дому лисичка. Йому ніде ночувати, а сонечко сідає і скоро буде що? (Вечір). Зайчик дуже боїться. Але звірятка запросили зайчика до будиночка і він обрав собі кімнату з ось таким віконечком. (Трикутник). Знайдіть у себе таку фігуру. Як вона називається? Покажіть сторони та кути трикутника. Спробуйте покотити трикутник.
-Ось живуть собі звірята у гарному будиночку півника. І захотів півник пригостити їжачка та зайчика грибочками та морквиночками. Але просить нас визначити чого більше, а чого меншне і зробити порівну грибочків та морквинок, щоб звірята на нього не образилися. На верхню смужку викладемо грибочки для їжачка, а на нижнью моркинки для зайчика. Чого більше, а чого менше? Морквинок більше ніж грибочків. Що треба зробити, щоб і моркинок і грибочків стало порівну?
-Втомилося сонечко, та й пішло спати, стало темно.
-А на небі зявилися місяць і зірочки. Скільки місяців на небі? (Один).
-Скільки зірок? (Багато).
-Як називається ця частина доби, коли на небі зявляють зірочки і місяць? (ніч).
-Що ми робимо вночі? (Спимо).
-Ось інаші звірятка втомилися і пішли спати кожен в свою кімнату. А ми тихенько підемо на килимок і пограємо в гру «День і ніч».

Автор: 

Вихователь ДНЗ №13 "гвоздичка" Медведева О.Б.

Джерело: 

посібники

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі