Користувацький вхід

Застосування сервісів Google при дистанційному навчанні

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


1

З досвіду роботи викладача Закусило Олексія Дмитровича. Застосування сервісів Google при дистанційному навчанні з предмету «Технологія зварювальних робіт». Організація професійно-теоретичного курсу з професії "Електрозварник ручного зварювання"

Створений овітній ресурс, має за мету зробити освітній процес доступним для здобувачів освіти під час дистанційного навчання, які перебувають на довготривалому лікуванні, та ін. Полегшити навчання здобувачів освіти, які навчаються за індивідуальними планами (зайняте населення), підвищити їх знання (вони мають можливість самостійно опанувати навчальні матеріали 3-го розряду).
Саме сервіс Google Sites став фундаментом для створення онлайнового освітнього ресурсу, створеного викладачем. Структура сайту відповідає освітній програмі, та поурочно-тематичному плану. Сторінка – урок. На сьогодні сайт вміщує більше 300 сторінок (уроків). Зміст повністю відповідає ДСПТО 7212.C.28.00 – 2016. Все це дозволяє, дуже швидко знаходити необхідний урок. Крім текстового та графічного наповнення, сторінки вміщують і відео. Для контролю застосовуються тести створені у сервісі Google Forms.
Під час дистанційного навчання освітній процес організований через сервіс Google Classroom. Згідно поурочно-тематичного плану на кожен урок копіюється посилання на відповідну сторінку сайту, та додаються питання, на які здобувачі освіти повинні дати відповіді у конспектах. Питання різної складності. Для об’єктивного оцінювання, та спонукання до самоосвіти обдарованих учнів – останнє питання, найважче, по можливості містить аналіз, синтез або розрахунок, вивченого на уроці (тобто в навчальному матеріалі не має прямої відповіді). В кінці теми тестування, залежно від кількості годин відведених на вивчення теми, тестування може бути і проміжним.

Автор: 

Закусило Олексій Дмитрович, викладач, ДНЗ "МПЛ"

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі