Користувацький вхід

Конспект заняття з логіки у старшій Групі «Пригода зірочки»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Тема: «Пригода зірочки»
Програмне зміст: Уточнити знання дітей про пори року, весняні місяці, послідовності днів тижня. Закріпити навички порядкового і зворотного рахунку в межах 10. Уміння співвідносити кількість предметів з цифрою. Закріпити знання дітей про геометричні фігури. Стимулювати розвиток розумових здібностей дітей, допитливість, пізнавальний інтерес; вміння доводити розпочату справу до кінця. Ознайомити дітей з новим видом малювання штампами по тканині. Вчити бачити і цінувати прекрасне. Розвивати естетичне сприйняття. Виховувати почуття взаємодопомоги, співчуття. Інтерес до навколишнього світу.
Перебіг
Вихователь: Діти, ви знаєте, що кожен день починається зі світанку. А щоб кожен день світанок був прекрасним потрібно його зустрічати з посмішкою.
Сьогодні, я розповім вам казку. У ній трохи смутку, світло, тепло, багато радості і любові. І все це ви обов'язково Відчуйте, я знаю. Отже ...

У давні предавні часи небо ночами було абсолютно темним, і жила там одна єдина Крихітна зірочка. Коли вона оглядалася навколо, то розуміла, що на небі одна - однісінька. І від цього їй ставало сумно. Зірочка дуже хотілося мати сестер, щоб ловить їх і дарує їм власний світ. І тоді вона вирішила звернутися до доброго чарівника, що сидів на високій - високій горі. Опустилася вона нижче і запитала «Чи можеш ти мені допомогти?» Чарівник був старим і мудрим, він добре знав, що таке самотність. А як ви, діти, думаєте, що це таке? (Відповіді дітей). Чарівник вирішив допомогти зірочці. Але як тільки він махнув чарівною паличкою, так як вона була дуже старою, а чарівник дуже старався, і від його старання паличка раптом зламалася. Що ж робити? Потрібна була нова чарівна паличка, і відправив чарівник зірочки до чарівної століть дуба за новою паличкою. І вирушила в дорогу.
По дорозі вона зустріла ведмедя, який ще не зовсім прокинувся після довгої зими, сидів і чухав себе за вухом і думав: «Яка ж зараз пора року? Який зараз місяць? А які ж весняні місяці, скільки їх і як їх назви? Який день тижня, а вчора який був день тижня, який буде завтра?

Давайте допоможемо зірочки і ведмедю і відповімо на всі ці питання.

Полетіла зірочка далі і раптом вона побачила лисицю, яка сиділа і плакала, вона дуже хоче піти в школу, але вчитель Філін сказав. Що, перш за все вона повинна навчитися правильно, складати числовий ряд. Подивіться, чи правильно лисичка поставила цифри.

Гра «Який цифри не стало».

Молодці діти допомогли лисичці, і вона хоче з вами пограти, у неї є картинки, а на них намальовані предмети, порахуйте про себе, скільки предметів намальовано таку цифру і покажіть.

Спасибі вам, діти. Допомогли ви мені. Але мені пора в школу.

І полетіла зірочка ще швидше. Але тут їй на зустріч вибігли зайченята, вони були дуже веселі після довгої зими, нарешті - то настала весна. «Пограй з нами, зірочка, пограй!
Зірочка дуже поспішала, так бігла, що не побачила маму Зайчиху, яка несла повну блюдо печива, яке вона напекла для всіх своїх друзів. Вона зіткнулася з нею, і все печиво розсипалося. Давайте допоможемо його зібрати і скажемо у кого якої форми печиво.

Діти збирають геометричні фігури і дають їм характеристику.

Д / гра «Розподіливши фігури» (Під музику діти розбігаються по килимку, музика припиняється і діти збираються в групи з однаковими фігурами).

Прилетіла зірочка до чарівника, принесла йому гілочку, але як він не намагався, нічого у нього не виходило. Засумувала наша зірочка: «Невже я так і залишуся на небі одна - однісінька, в останній раз змахнув паличкою чарівник, і раптом, вона перетворилася. ... Подивіться, що це? Як ви думаєте? (Відповіді дітей) Так, дійсно це штампи і ми будемо ними малювати. У нас є чарівне полотно, на якому ми за допомогою цих штампів намалюємо сестричок для нашої зірочки.
Діти на тканини малюють зірки.
Вихователь: Хлопці, а чарівництво ще не скінчилося, поки ви були зайняті роботою, чарівник нам подарував чудовий мішечок, в ньому багато зірок, подивіться. Вихователь розсипає зірочки на килимі. Знайдіть дві однакові зірки, одну залиште собі, а друга подаруйте нашим гостям, щоб ніхто в цьому світі не був самотній.

Автор: 

Карпюк Т. І.
вихователь ЗДО № 5 " Золота рибка "
м. Первомайськ

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі