Користувацький вхід

Читання як засіб для розвитку усного мовлення учнів при навчанні французької мови

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Для себе як для вчителя іноземної мови одною із фундаментальних цілей вважаю пошук та використання методів викладання, які допомагають учням формувати й розвивати навички, знання та вміння, необхідні їм для того, щоб стати більш незалежними у своїх думках та діях і більш відповідальними і готовими до співпраці з іншими людьми.
За умови, що спілкування відбувається в основному під час уроку, без участі носіїв мови, особливого значення я надаю навчанню читання іншомовного тексту. Мета цієї практики – навчання усного мовлення на базі тексту, читання розглядається нами як засіб для розвитку навичок усного мовлення, а не тільки готує учня для розуміння смислу прочитаного.
При такому підході до читання я приділяю особливу увагу підбору різноманітних текстів з метою мотивації учнів, а також сприянню введення нової лексики. Я вважаю необхідним добирати автентичні тексти, що дозволяє наблизити учня до ситуацій реального спілкування. Автентичні документи як найкраще відповідають функції комунікації, тому вони дуже важливі під час роботи в класі. Опрацювання таких документів акцентовано на реалії сучасного життя, на навчання більш направлене на мотивації та потреби учня, який буде в змозі адаптувати своє більш активне та креативне сприйняття. З появою інтернету від знайти автентичний документ будь – якого типу не складає для вчителя ніяких труднощів.
Проте, при роботі з текстом розуміння тексту не повинно бути самоціллю. Перехід від розуміння до говоріння, сприйняття до продукування, від пасивності до активності - це процес, який я намагаюся реалізувати на кожному уроці. Таким чином я намагаюся формувати учня не тільки самостійного та працюючого, але й динамічного та креативного. Використання тексту сприяє інтерактивній комунікації учнів, привчає їх до самостійності, дозволяє мені активізувати діяльність, направлену на активність тих, хто навчається.

Автор: 

Шенгер Вікторія Миколаївна, вчитель французької мови, спеціаліст вищої категорії, старший вчитель Запорізької гімназії № 50
Запорізької міської ради Запорізької області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі