Користувацький вхід

Міжнародне партнерство як фактор сучасного розвитку закладу освіти в умовах глобалізації та інтернаціоналізації суспільства.

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Міжнародне партнерство як фактор сучасного розвитку закладу освіти в умовах глобалізації та інтернаціоналізації суспільства.
"До наших днів, - вважає антрополог П. Уорслі, - людського суспільства як цілого не існувало". Тільки нещодавно сформувалися соціальні зв'язки, що охопили всю планету. Світ стає єдиною соціальною системою в результаті посилення відносин взаємозалежності, що торкнулися практично всіх країн. "Соціальні, політичні й економічні зв'язки перетинають кордони держав і вторгаються в долі людей, які проживають на цих територіях. Взаємозв'язок світового співтовариства вже позначили універсальним терміном "глобалізація". Глобалізація стосується й освіти. Сучасні підходи до освіти пов'язані з проблемами її глобалізації, глобальних університетів, а також глобальним ринком освітніх послуг.
Система освіти України вступає в епоху безперервного реформування, головною метою якого є підвищення якості освіти в процесі зближення різних національних освітніх систем. Інтернаціоналізація освіти це процес систематичної інтеграції міжнародного компонента в освітньо-виховну, науково-дослідницьку та громадську діяльність закладів освіти.
Залучення загальноосвітніх навчальних закладів до міжнародного співробітництва — важливий крок до європейської та світової інтеграції України, розвитку демократичного суспільства. Як налагодити ефективну взаємодію з представниками інших країн, що забезпечить формування нового покоління, здатного успішно реалізувати свій потенціал у світовій спільноті? Забезпечити інтеграцію національної системи освіти в міжнародний освітній простір можна завдяки налагодженню ефективного міжнародного співробітництва. Отже, Пріоритетним завданням діяльності нашої школи є формування сучасної полікультурної особистості, відкритої до діалогу з представниками інших країн, готової до інтеграції у світовий культурний простір. Саме тому адміністрація і педагогічний колектив нашої школи особливу увагу приділяють налагодженню міжнародного співробітництва, перебувають у постійному пошуку ефективних способів і засобів його розвитку.

Автор: 

Даценко Ірина Вікторівна, заступник директора з НВР, Канівська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №6 з поглибленим вивченням іноземних мов Канівської міської ради Черкаської області

Джерело: 

Список використаної літератури:
1. Балабанова Н. Суспільство знань та інновацій: шлях до майбутнього України / Н. Балабанова. – К.: Арістей, 2005. – 104 с.
2. 1.Батченко Л.В. Трансформаційні процеси в освіті України. - Донецьк: ІЕП НАН України, 1996.
3. Вища освіта України і Болонський процес: Навч. посібн. / За ред. В. Г. Кременя; М. Ф. Степко, Я. Я. Болюбаш, В. Д. Шинкарук, В. В. Грубіянко, І. І. Бабин. – Тернопіль: Навчальна книга – Богдан, 2004. – 384 с.
4. Вища освіта і Болонський процес: Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Дмитриченко М. Ф., Хорошун Б. І., Язвінська О. М., Данчук В. Д. – К.: Знання України, 2007. – 440 с.
5. Зінченко В. В. Соціосистемна глобалізація вищої освіти: тенденції. наслідки, перспективи / В. В. Зінченко // Освітологічний дискурс. – 2015. – № 3 (11). – С. 127-137.
6. Скотна Н. Сутність глобалізації та її вплив на розвиток вищої освіти в Україні / Н. Скотна // Людинознавчі студії. – 2013. – Випуск 28. Філософія. – С. 4-15
https://stud.com.ua/72451/pedagogika/globalizatsiya_osviti
http://uastudent.com/globalizacija-ta-suchasna-osvita/

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі