Користувацький вхід

Останні публікації

Гімнастика пробудження з елементами йоги для старших дошкільників

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Гімнастика пробудження з елементами йоги для старших дошкільників
Гімнастика пробудження з елементами йоги
«Маленький метелик»
• У саду, на квіточці, жив маленький метелик. Дуже часто він сидів і про щось мріяв.
Сядьте, схрестивши ноги. Випряміть спину.
Покладіть руки на коліна долонями вгору. Спокійно дихайте.
• Коли метелика щось тривожило, він починав махати своїми крильцями.
Положення тіла теж саме. Руки покладені на коліна долонями вниз. Поступово вдихаючи підборіддя голови опускаємо до грудей, а руки в ліктях відводимо вперед – в сторони. На видиху поступово повертаємо руки та підборіддя назад.
• Іноді, йому дуже хотілося знову стати маленькою гусеницею, як колись, і заховатися від небезпеки у своїй хатинці - коконі.
Положення тіла - лежачи на спині. Притисніть з допомогою рук коліна до грудної клітки(поступово вдихаючи) і перебуваючи в такому положенні затримайте дихання на кілька секунд. Повертаючись у вихідне положення поступово видихаємо повітря.
• Але гусениці - метелику у хатинці – коконі було затісно, тому від цих спогадів він завжди потягувався всім своїм тільцем.
Положення тіла теж саме. Під час вдиху одночасно піднімаємо руки вгору, кінчики пальців та п’ятки ніг тримаємо разом, і всім тілом щосили витягуємося у ниточку.
• Після цього метелик починав роздивлятися, що там видно в далечині.
Лежачи на животі, руки зігнуті в ліктях паралельно тулуба. Повільно вдихаючи піднімаємо верхню частину тулуба вгору, тягнучись всім хребтом вгору, затримати тулуб у такому положенні – затримайте дихання. Поступово повертаючись назад повільно видихайте.
• Та чи є щось цікавого навкруги нього.
Сядьте рівно, схрестивши ніжки. Одну руку покладіть на протилежне коліно, а іншу руку витягніть за спиною, обіпріться нею об підлогу і глибоко вдихніть. Повертаючись у вихідне положення повільно видихніть. Потім поміняйте руки.
• Метелик, побачивши світ навколо себе, вирішив полетіти та пошукати собі друзів.
Положення тіла стоячи.

Повторення кожної вправи 3 – 4 рази.

«Подорож Африкою»
Змія гріється на камінні
Ляжте на живіт. Руки витягнуті над головою вперед, ноги – випрямлені. Одночасно, плавно нахиляємо руки й ноги вліво, а потім вправо
Носоріг виглядає з болота
Ляжте на живіт. Зіпріться на зігнуті лікті. Повільно підніміть верхню частину тулуба, руки в ліктях знаходяться вздовж тулуба, а ноги – випрямлені.
Мавпочки на відпочинку
Ляжте на спину, ноги зігніть у колінах, підтягніть їх до грудей та візьміться за них руками. Погойдайтесь з одного боку в інший.
Лев виглядає свою здобич
Сядьте на свої п’яти, руки випрямлені і знаходяться попереду тулуба. Доторкніться грудьми до стегон, руки зігніть у ліктях. Вдихніть і видихніть. Подайте тіло вперед при цьому розігнувши руки та піднявшись на коліна.
Слон заснув під баобабом
Станьте рівно. Нахиліться тулубом вперед. Руки опустіть вниз, долоні закрийте у замок. Починайте похитувати руками вліво – вправо, як слоненя хоботом.
Гепард п’є воду
Стоячи на колінах, руки випрямлені перед собою, голова дивиться вперед. Піднімаємо спину вгору, випрямляємо ноги так, щоб п’яти торкалися підлоги, голова опущена вниз
Жираф дістає листочок
Станьте прямо. Ступні рівно – на підлозі. Повільно підніміть руки над головою, долоні стуліть разом і всім тілом тягніться до листочка на дереві. Дихайте глибоко.
Фламінго стоїть у воді
Встаньте прямо, ноги разом, руки на поясі. Зігніть праву ногу в коліні, відведіть її в сторону та поставте підошвою на коліно лівої ноги. Зафіксуйте своє положення на деякий час. Те саме зробіть з лівою ногою.

Автор: 

Черненко Валентина Іванівна
вихователь Красноградського НВК№2

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі