Користувацький вхід

Тема уроку: «Приготування дріжджового тіста опарним способом та виробів з нього: калач «Полтавський», плетінка «Святкова», булочка «Студентська»

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Професія кондитера - широка та змістовна, праця кропітка і важка, яка потребує багато зусиль, напруження, натхнення, творчого пошуку. Професія "кухар" - складна і потребує не лише естетичного смаку та художніх здібностей від робітника, але багатьох знань та вмінь. Працювати кондитером може не кожний. Ця професія вимагає від працівника певних індивідуально-психологічних якостей. Вона потребує високої пунктуальності, акуратності: точно дотримуватися температурного режиму, витримувати точну рецептуру, виконувати всі технологічні операції, витривало переносити знаходження в гарячому овочевому цеху, де обробляють їх. Отримати освіту за професією «кондитер» може практично кожен бажаючий, а стати справжнім Майстром своєї справи дано не всім.
Художній смак, прагнення до постійного вдосконалення та самосвіти — необхідні риси для бажаючих досягти вершин. Саме в таких випадках відкриваються перспективи стати професіоналом і створити власний шедевр, який увійде в аннали кулінарного мистецтва.
Після навчання у вас є перспективи щодо працевлаштування. Якщо навіть заклади громадського харчування неохоче беруть молодь без досвіду, є можливість працювати у приватних підприємствах, що бурхливо розвиваються. Великі кондитерські фабрики та цехи теж охоче приймають молодь, яка стажується та набуває досвіду біля майстрів-кухарів. Кваліфіковані кухарі мають можливість відкривати власні кафе. Тому поки існує людське суспільство, будуть перспективи у робітників харчової промисловості і, зокрема, у кухаря.
Сьогодні у нас незвичайний урок. Проведемо його у формі змагання. Розділимося на дві бригади і визначимо бригадира. Завдяки такому поділу ми з вами будемо удосконалювати вміння працювати в колективі, тому що в житті кожного з нас є якийсь колектив. Коли ви підете на практику, то будете працювати в бригадах, від вашої роботи залежить не тільки особистий план, але і план цеху. Тому ми сьогодні постараємося оцінити роботу бригад.

Автор: 

Халілова Наталя Василівна майстер виробничого навчання.
Професійно-технічне училище № 26 м. Кременчука Полтавської області

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі