Користувацький вхід

Останні публікації

САМОВИРАЖЕННЯ ПІДЛІТКІВ ЗАСОБОМ СОЦІАЛЬНОЇ МЕРЕЖІ TIKTOK В УМОВАХ КАРАНТИННИХ ОБМЕЖЕНЬ

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

В роботі проводиться дослідження технологій, зокрема соціальної мережі TikTok, як засобів самовираження підлітків. Хоча технологічні розробки не перестають дивувати, але вони стають більш доступними для суспільства, однією з основних функцій якого лишається комунікативна, в якій останнім часом соціум трохи обмежений. Карантинні умови стали причиною пошуку нових способів самовираження, що призвело до більшого зацікавлення суспільства соціальною мережею TikTok, яка розрахована на розважальний контент та проста у використанні. Через велику кількість користувачів TikTok почав ділитися на різні соціальні групи – найбільш відомі такі, як «Стрейт» та «Альт». Тому, мета роботи полягає в дослідженні самовираження підлітків засобами соціальної мережі TikTok. Основними завданнями стало дослідити теоретичні аспекти проблемного питання; проаналізувати вікові особливості підлітків 12-16 років; виявити домінуючі вподобання контенту користувачів соціальної мережі TikTok 12-15 років та узагальнити отримані результати.
В ході дослідження було з’ясовано, що Самовираження підлітків засобом соціальної мережі TikTok в умовах карантинних обмежень цілком можливе та може мати корисну складову. Загалом можна сказати, що сучасні підлітки проявляють цікавість до TikTok, але час, проведений таким чином, не завжди є корисним та позитивно впливаючим на особистість. Якщо ознайомлювати підлітків з якісним контентом, рекомендувати їм цікаві облікові записи та надавати приклади розвитку за допомогою даної соціальної мережі, то TikTok буде мати позитивний вплив на самовираження та розвиток підлітків загалом.

Автор: 

Максимович Вікторія, учениця 9-А класу наукового ліцею комунального закладу вищої освіти «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» Запорізької обласної ради
Науковий керівник: Острівна Людмила, викладач кафедри педагогіки та методик навчання ХНА

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі