Користувацький вхід

урок з астрономії "Куди далі?"

Зареєструйтесь,
щоб мати можливість переглядати всі сторінки та файли,
публікувати власні матеріали, отримувати сертифікати.


0

Останнім часом природні і енергетичні ресурси Землі вичерпуються все більшими й більшими темпами, відбувається масштабне забруднення повітря, води і землі токсичними хімікатами; руйнування озонового шару, глобальне потепління. Все частіше ми є свідками катастрофічних змін погоди, землетрусів, цунамі і інших природних катаклізмів.
Що ж буде з людством, коли ресурси нашої планети будуть в кінці кінців вичерпано і рівень екології досягне критичної межі? Чи знайдемо ми планету в Сонячній системі, на якій відродиться наша цивілізація?
Таке проблемне запитання було поставлене перед учнями в даному уроці, який побудований за методом проектів.
В процесі роботи над цим проектом група буде мати можливість дізнатись багато цікавого про будову і склад Сонячної системи, планети, які є сусідами Землі і їх фізичними характеристиками.
Ними будуть проаналізовані умови, які існують на планетах земного типу і вибрана з них планета, яка більш за все підходить для колонізації землянами.
Даний урок побудований за методом проектів – учням було поставлено проблемне запитання, на які вони, шляхом пошуку та аналізу інформації в різних джерелах, мусили дати розгорнуту та детальну відповідь. Цей метод спонукає учнів до розвитку творчого та критичного мислення, пам’яті, спостережливості, матеріалістичного світогляду. Також він формує вміння аналізувати та обирати необхідну інформацію; планувати свою діяльність; логічно мислити; формулювати свої думки коротко і зрозуміло.
Метод проектів спонукає учнів до розвитку творчого та критичного мислення, пам’яті, спостережливості, матеріалістичного світогляду. Також він формує вміння аналізувати та обирати необхідну інформацію; планувати свою діяльність; логічно мислити; формулювати свої думки коротко і зрозуміло.
Використання комп’ютерних технологій, що увійшли до складу уроку, сприяють підвищенню комп’ютерної грамотності учнів та формують їх вміння працювати з інформацією.
Урок розрахований на одну академічну годину (45 хвилин)

Автор: 

Викладач фізики і астрономії ПТУ - 26
Даньшин Олександр Леонідович

Джерело: 

1. Астрономія: Підручник для 11 класу загальноосвітніх навчальних закладів. – К.: Знання України, 2002. – 192 с.
2. http://systemplanet.narod.ru/
3. http://uk.wikipedia.org/wiki/
4. http://freescince.narod.ru/
5. https://www.youtube.com/watch?v=nx40dK_sF94
6. http://www.nat-geo.ru/science/1225191-predstavlen-plan-kolonizatsii-marsa/

Голосування

Які матеріали Ви шукаєте?:

Останні коментарі